JK „Zoran Radosavljević” - Niš

 
 

Home
O klubu
Rezultati
Škole
Team building
EBSA
Kontakt
Linkovi

 

Major Zoran Radosavljević, pilot VJ i strastveni jedriličar, rođen je 26. februara 1965. godine u Prištini. Bio je najmlađi pilot kod nas na avionu MIG-29. Magistrirao je na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu i postao jedan od vodećih stručnjaka u našoj zemlji iz oblasti satelitske navigacije. Poginuo je 26. marta 1999. godine, braneći slobodu našeg neba.

 

Jedriličarski klub „Zoran Radosavljević” formiran je novembra 1999. godine sa ciljem afirmacije i popularizacije jedriličarskog i, uopšte, nautičkog sporta na prostoru južne Srbije. Uz pomoć predavača sa Vojne akademije i Jedriličarskog saveza Srbije, klub počinje sa radom i organizuje prve kurseve za mornare na brodovima krstašima, kao i školu jedrenja na sportskim jedrilicama klase optimist.

U cilju popularizacije i omasovljenja ovog predivnog sporta, klub je pomogao u formiranju novih klubova na Vlasinskom jezeru i akumulaciji Savat kod Dimitrovgrada.

Klub se ponosi činjenicom da je inicijator i jedan od osnivača Evrobalkanske jedriličarske asocijacije - EBSA, prvog sportskog udruženja Evroregiona.

 

Danas klub uspešno vodi škole jedrenja na nekoliko tipova sportskih jedrilica (optimist, 470, mikrotoner), školu jedrenja na dasci, kao i kurseve astronomske i terestričke navigacije.

JK „Zoran Radosavljević” sa polaznicima škola jedrenja radi na Bovanskom jezeru u blizini Niša. Tamo se u organizaciji kluba održava međunarodna regata „Kup Niša” (od 2003. godine pod imenom „Sv. car Konstantin”).

 

Klub organizuje i poseban program team building-a uz jedrenje!

 

Projekti na kojima klub radi:


Home | O klubu | Rezultati | Škole | Team building | EBSA | Kontakt | Linkovi

 

ZokiII Memorijal - ŠB "Jadran", 2000.Balkanijada 2002.V Memorijal - zlatna medalja (optimist, devojcice)Posada "470-ice"